آیین اختتامیه جشنواره تلویزیونی مستند با حضور رئیس رسانه ملی و چند تن از مدیران صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما، اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند با حضور دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی، شاه آبادی معاون سیما، یزدی مدیر شبکه مستند و جمعی از مستند سازان در مرکز همایش های رسانه ملی با رعایت دستور العمل های بهداشتی برگزار شد.
ژانر مستند جای خود را در تمام شبکه ها باز کرده است
در این مراسم، دکتر شاه آبادی معاون سیما گفت: در چند سال گذشته رنگ آنتن و قاب تلویزیون به برکت زحمات و تلاش ها و اقدامات هنرمندانه مستند سازان رنگ و بوی دیگری پیدا کرده است.
وی افزود : خوشبختانه ژانر فیلم های مستند و این گونه از تولیدات تلویزیونی در سال های اخیر ارتباط خوب و عمیقی با مخاطبان برقرار کرده است.شاه آبادی افزود : باید برای جایگاهی که هم اکنون فیلم مستند در تلویزیون دارد از تمامی عزیزان دست اندرکار ، مدیران شبکه مستند، جناب آقای سلیم غفوری مدیر سابق شبکه مستند و دکتر میرباقری معاون پیشین سیما تشکر و قدردانی کرد.معاون سیما افزود : حقیقتا در این چند سال برای اینکه مستند بتواند جایگاه ویژه ای در فرهنگ کشور در قاب تصویر داشته باشد دست اندرکاران و مدیران گذشته ، اقدامات ویژه ای انجام داده اند و امروز زیر ساخت های قابل توجه و مناسبی برای توسعه ژانر مستند وجود دارد.وی عنوان کرد : مستند به عنوان یک تلاش برای کشف حقیقت، بازنمایی حقیقت، بیان نزدیک به واقع به مخاطب ، توانسته در بین مردم جای ویژه ای باز کند.شاه آبادی افزود : ما باید روی این ذائقه سازی کار ویژه ای کنیم و در واقع روی موضوعی که مخاطب ما به آن توجه دارد باید برنامه ریزی های مناسب انجام پذیرد.
وی افزود : فیلم مستند اثرات خوبی در زندگی ما دارد چرا که با آگاهی رسانی می تواند معرفت افزایی برای مخاطبان داشته باشد و سرمایه گذاری در این خصوص از اهمیت والایی برخوردار است.
معاون سیما اظهار داشت : امروز که این زیر ساخت ارزشمند با حمایت جدی ریاست رسانه ملی فراهم شده است ، باید جمع مستند سازان با بارش فکری و انتخاب درست و رویکرد مسئله محوری به جای موضوع محوری، نیاز مخاطب را به درستی بشناسند.شاه آبادی تاکید کرد : مستندسازان باید با تکیه بر پژوهش که نیاز جدی برای ساخت یک مستند است بر مسائل مردم تمرکز و فصل جدیدی در مستند سازی برای مخاطبان ارائه و عرضه کنند.معاون سیما تاکید کرد : امروز تنها شبکه مستند عرضه کننده تولیدات مستندسازان نیست، بلکه این ژانر و گونه نمایشی در اکثر شبکه ها جای خود را به خوبی باز کرده است.
شاه آبادی خاطرنشان کرد : باید از جوانان خلاق که تیم های عملیاتی و مطالعه محور، ایجاد و خلاقانه مستندهای فاخری را تهیه کردند ، قدردانی کرد و امیدواریم در سال های بعدی همچنان شاهد آثار فاخری در این زمینه باشیم.
مستندسازان پایکار جنگ نرم با آمریکا بیایند
دکتر علی عسکری در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند که با حضور مستندسازان، معاون سیما و جمعی مدیران شبکه مستند برگزار شد، گفت: این روزها با آمریکایی طرف هستیم که در برجام، ظلم بزرگی به ایران کرد. درحالیکه ایران همه تعهدات خود را در برجام انجام داد، آنها با نهایت ناجوانمردی تحریمها را علیه کشورمان تشدید کردند و به اوج رساندند.
وی خطاب به مستندسازان افزود: امروز که تغییراتی در آمریکا با رفتن ترامپ در حال رخ دادن است، مستندسازان سیاسی باید پا به میدان بگذارند و بگویند که ما چگونه به عهد خود وفادار ماندیم، اما آنها چه بدعهدیها کردند؛ زیرا گروهی که بعد از ترامپ بر سرکار خواهد آمد، بدتر از اوست و بهواسطه آشنایی با شیوههای جنگ نرم و تأثیرگذاری بر افکار عمومی ممکن است خطرناکتر هم باشد.
دکتر علی عسکری با گرامیداشت یاد شهید فخری زاده، دانشمند هستهای و دفاعی کشور گفت: این شهید بزرگوار عمر خود را برای اعتلا و قدرت ایران در پهنه علم و دانش صرف و جان خود را در این مسیر فدا کرد. آمریکا و صهیونیستها خون پاک او را بر زمین ریختند، اما این بزرگان بزرگترین آمالشان شهادت در راه خداست و همکارانش قطعاً راه او را ادامه میدهند.
رئیس رسانه ملی با قدردانی از مستندسازان پیشکسوت و جوان که در میدان مستندسازی ایستادهاند، از مستندسازان بهعنوان هنرمندانی یاد کرد که اهل اندیشه و تفکر هستند.
وی بر ریشه داشتن مستند در فطرت و احساسات انسانی گفت: فلسفه مستند، ریشه در فطرت انسانی دارد، زیرا انسان میخواهد پدیدههای پیرامونی را به بهترین شکل درک کند.
دکتر علی عسکری با بیان اینکه شبکه مستند تلاش دارد مستندسازی در کشور را رشد دهد و اعتلا بخشد، گفت: شبکه مستند خطالرأس تلاشهای همه بخشهای صداوسیما در این حوزه است؛ سیاست ما این است که مستندهای فاخر نیز حتما در شبکههای اصلی و عمومیپخش شوند.
رئیس رسانه ملی با تأکید بر حمایت کامل صداوسیما از فرآیند مستندسازی در کشور و گستردگی گونههای مستند گفت: باید تولید مستند در تراز جهانی را در دستور کار قرار دهید تا بتوانیم به هر زبانی آن را ترجمه و عرضه میکنیم، دیده و پسندیده شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اکنون کشور با جنگ شناختی، نرم و رسانهای مواجه است، گفت: باید بهخوبی بتوانیم با این جنگ که پایههای آن بر تخریب، شایعه، سانسور و بایکوت خبری استوار است، مقابله کنیم.
دکتر علی عسکری در این حوزه، تولید مستندهای فاخر تاریخی را که عظمت ایران در دوران مختلف در آنها به نمایش درمیآید و شیوههای استعماری غرب را برای عقب نگهداشتن کشور فاش میسازد، راهگشا خواند و گفت: این دوربین هوشمند مستندساز است که میتواند همه لایههای تاریخ را بگردد. دستبهکار شوید تا روایت خود را از تاریخمان بهدرستی ارائه دهیم. باید این قصور را جبران کنیم و با مقایسه تاریخ گذشته و امروز، نشان دهیم که چه آینده سراسر امیدی پیش روست.
رئیس رسانه ملی همچنین خواستار تولید مستندهای فاخر در حوزههایی شد که به فرهنگ تولید، کارآفرینی و خوداتکایی در کشور کمک کند و تصریح کرد: برای نمونه، معرفی شرکتهای دانشبنیان که امروز تولید فکر، اندیشه و فناوری میکنند، میتواند دستمایه تولید مستندهای فاخر و ارزشمندی باشد. در همینجا اعلام میکنم هر کس به سمت تولید مستند فاخر برای شرکتهای دانشبنیان برود، ما از او حمایت میکنیم.
وی همچنین خواستار در نظر داشتن تولید مستندهایی شد که شرایط کرونایی امروز جامعه را مدنظر داشته باشند و با توجه به اینکه هرروز در کشور هموطنان بسیاری را به دلیل ابتلا به کرونا از دست میدهیم، گفت: باید بهفوریت مستندهای شادیآفرین، نشاطبخش و امیدآفرین را برای مواجهه با آثار روانی و اجتماعی این بیماری تولید کنیم.
تلویزیون خانه مستند است
محسن یزدی مدیر شبکه مستند در این مراسم آماری را از شرکتکنندگان جشنواره ارائه داد و بیان کرد:۸۰۰ فیلم مستند، بالای ۲۰۰۰ فریم عکس و ۱۵۰ گزارش مستند به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۶۷ مستند، ۳۰ تک عکس ، ۱۵ مجموعه عکس و ۱۰ گزارش مستند از میان آنها انتخاب شدند.
وی ادامه داد: ۵۰ مستند را در طول این دوره به نمایش گذاشتیم و سعی کردیم با حمایتهای مادی و معنوی انگیزه در مستندسازان تقویت کنیم.
مدیر شبکه مستند افزود: تلویزیون خانه مستند است و حضور مستندسازان در سالهای اخیر در تلویزیون خیلی پررنگ شده است. مستندسازان، هنرمندان و فرهیختگانی که به منافع مردم و کشور علاقهمند هستند باید در صحنه بیایند تا تولیدات شایسته و بیشتری در این حوزه تولید شود.وی تاکید کرد: مستندسازان با تمام گرایشهای سیاسی حضور داشتند، همانطور که در زمان آقای غفوری هم مستندسازانی با گرایشهای مختلف با شبکه مستند همکاری میکردند. در سه سال گذشته با بیش از ۴۳۰ مستندساز کار کردیم و تلویزیون به این سمت میرود که خانه واقعی مستند شود و این اتفاق با حمایت دکتر علی عسکری و شاه آبادی که همیشه از طرح های مستند حمایت کردند، صورت میگیرد.
در ادامه اسامی نامزدها و برگزیدگان جشنواره تلویزیونی مستند اعلام شد.
فیلم:بخش مردمی جشنوارهنامزدهای بخش کوتاه مردمی:اول مهر: محمود کیانی فلاورجانینخلبرداری تفت: ابوالفضل دهقانی زادهقصیده جنوب: محسن ظریفی پوربرنده: اول مهر به کارگردانی محمود کیانی فلاورجانی
نامزدهای بخش نیمه بلند مردمی:همسایه ها: خلیل رشنویخودکار: محمد ثقفیآناهید: حمیدرضا علیپوربرنده: همسایهها به کارگردانی خلیل رشنوی
نامزدهای بخش بلند مردمی:آواز جغد کوچک: مهدی نورمحمدیگزارش رمادی: علی محمد ذوالفقاریبیر عالم سوز: محمد طه امیریبرنده: آواز جغد کوچک به کارگردانی مهدی نورمحمدی
بخش داوری فیلمنامزدهای بخش کوتاه:شهر زیبای من: الهام آقالریجدال: احسان فرناماول مهر: محمود کیانی فلاورجانیبرنده: جدال به کارگردانی احسان فرنام
نامزدهای بخش نیمه بلند:مهاجران: سهیلا پورمحمدیتنها چند متر: حجت طاهریرادکان: حجت حیدری و احسان ملازادهبرنده: تنها چند متر به کارگردانی حجت طاهری
نامزدهای بخش بلند:آواز جغد کوچک: مهدی نورمحمدیمهدی عراقی را بکش: عبدالرضا نعمت اللهیآسوده بخواب کوروش: علی فراهانیبرنده: مهدی عراقی را بکش به کارگردانی عبدالرضا نعمت اللهی
برندگان بخش تخصصی فیلم جشنوارهبرنده بهترین فیلمبرداری: عبدالخالق طاهری و حجت طاهری برای مستند "تنها چند متر"برنده بهترین تدوین: عبدالرضا نعمت اللهی برای مستند "مهدی عراقی را بکش"برنده بهترین صداگذاری: صادق رضا نیا برای مستند "آواز جغد کوچک"برنده بهترین پژوهش: علی رستم آبادی و فائقه میر صمدی برای مستند "آسوده بخواب کوروش"
عکس:بخش مجموعه عکس:نفر اول: پوریا ترابی برای مجموعه عکس "قدم رنجه"نفر دوم: حامد ملک پور برای مجموعه عکس "یک قاب، دو زندگی"نفر سوم: عبداله حیدری برای مجموعه عکس "درخواست ازدواج"تقدیر از سید متین هاشمی برای مجموعه عکس "سرآمد، صبر ایوب... "تقدیر از محسن کابلی برای مجموعه عکس "مادر میانجی"
بخش تک عکس:نفر اول: حمید جمشیدیاننفر دوم: بهرام بیاتنفر سوم: مهدی عباسیتقدیر از رامیار قریشیتقدیر از محمود رضا معین پورتقدیر از کیوان جعفری
برنده بهترین تک عکس از نگاه مخاطبان: رامیار قریشیبرنده بهترین مجموعه عکس از نگاه مخاطبان: کامیارحیدرخطیبی مجموعه "سیل خوزستان"برنده بهترین عکس با موضوع کرونا: مجتبی حیدری مجموعه "باشگاههای خانگی در دوران کرونا"
مستند نگاری:نفر اول: مینا مولایی برای گزارش مستند "قصه عاشقی ننه مراد"نفر دوم: راضیه عباسی برای گزارش مستند "چای غم پهلو"نفر سوم: شایان حاجی نجف برای گزارش مستند "شهری به رنگ خاکستری"تقدیر از مریم خباز برای گزارش مستند "زندگی در کوره"تقدیر از سامان رحمتیان برای گزارش مستند "تاریخ به پل رفت"
برنده مستند نگاری با موضوع کرونا:
مرجان همایونی برای گزارش "چشم در چشم تا بدرقه خاموش"
برای دیدن گالری تصاویر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/ن
امتیاز شما
مسابقه فوتبال هنرمندان –پیشکسوتان فوتبال پنج شنبه 30 بهمن ساعت 14:30 با هدف یادبودی از علی انصاریان و مهرداد میناوند از شبکه سه سیما پخش می شود.
عضو شورای نظارت بر سازمان صداوسیما ، سریال «نون خ» را نمادی از ایستادگی ، مقاومت و همبستگی مردم منطقه کردنشین همراه با معرفی آداب و رسوم کردزبانان کشورمان توصیف کرد.
«سوم حوت»، «کارخانه» و «پسر مادری دیگر» 3 فیلم جدیدی هستند که این هفته از شبکه های سیما پخش می شوند.
نماینده بیجار استان کردستان در مجلس ، سریال « نون خ » را یک اثر استراتژیک رسانه ملى عنوان کرد که در خصوص شناخت و تبیین ظرفیت های مغفول مانده منطقه غرب کشور گام برداشته است.
علی اکبر بسطامی نماینده ایلام با قدردانی از صداوسیما برای ساخت سریالی با موضوع معرفی اقوام کردنشین گفت:ساخت چنین مجموعه ای متناسب با بوم منطقه و براى توجه دادن به ظرفیت های مناطق کردنشین یک ضرورت بود.
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در پشت صحنه سریال «نون خ» در روند ساخت این سریال قرار گرفتند.
شبکه های سیما با تدارک بیش از 115 ساعت برنامه در ساختارهای مختلف و متنوع از جمله فیلم های سینمایی و تلویزیونی، جنگ های شاد، مسابقات، پویانمایی، مستند، سخنرانی و همچنین برقراری ارتباط زنده با مشهد مقدس، حرم حضرت معصومه (س)، کربلای معلی و نجف اشرف در شب و روز عید بزرگ 13رجب، ولادت امام علی (ع) و روز پدر، لحظاتی شاد و معنوی را پیشکش مخاطبان می کنند.
برنامه جشنواره کارآفرینی سیما شبکه یک سیما امسال با همکاری معاونت توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار در روز ملی کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی که مصادف با 29 بهمن است از بین کارآفرینان برتر کشور ، یک کارآفرین هم به انتخاب مردم برمی گزیند.
رقابت بارسلونا –پاری سن ژرمن و پورتو – یوونتوس امشب از شبکه سه سیما پخش می شود.
ویژه برنامه های شبکه قرآن و معارف سیما در ایام شهادت امام هادی علیه السلام اعلام شد.
کارگردان «۷۷ ساعت» از آغاز پخش قسمتهای ضبط شده این مسابقه تلویزیونی در هفته آخر اسفند و ادامه ضبط آن در فروردین ۱۴۰۰ خبر داد.
مجموعه های نمایشی «جلال» و «دادستان» دو سریال جدیدی هستند که در نیمه دوم زمستان از شبکه های یک و سه سیما پخش می شود.
معاون سیما در جمع صداپیشگان پیشکسوت، با تاکید بر پشتوانه غنی سیما در حوزه دوبله تصریح کرد: با وجود دشواری های کار در شرایط کرونای اما به همت هنرمندان این عرصه، شاهد رشد کمی در دوبله آثار بودیم.
با ادامه تصویربرداری سریال «بوتیمار» به تهیه کنندگی مهران مهام دو بازیگر به این مجموعه اضافه شدند.
حدود 50 فیلم سینمایی و تلویزیونی در ژانرهای متنوع و جذاب در روز میلاد امام علی (ع) و روز پدر از شبکه های سیما پخش می شود. «بیا از گذشته حرف بزنیم (یزد)»، «غذاهای خجالت آور»، «سه ثانیه»، «دوباره زندگی»، «کارتن خواب» و «مینی بوس» 6 فیلم جدیدی هستند که این هفته روی آنتن می رود.
در راستای تعامل و همکاری بین ارتش و رسانه ملی، جلسه مشترکی با حضور معاون فرهنگی و روابط عمومی ارتش، رییس سازمان تربیت بدنی ارتش و سرپرست شبکه ورزش صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
مجموعه تلویزیونی «چک برگشتی» ساخته سیروس مقدم از امروز شنبه ۲۲ آذر از شبکه یک سیما پخش می شود.
نخستین جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» به همت اداره تبلیغات استان تهران و با همکاری شبکه امید سیما برگزار میشود.
شبکه نمایش برای پاسداشت تلاش معلمان عزیز، در بخش ژانر منتخب هفتگی خود به فیلم هایی با مضمون آموزش و معلمان که در همه حال، حتی شرایط جنگی و حوادث طبیعی همواره یار و مددکار جامعه بوده اند و در این روزهای کرونایی نیز به جهاد علمی و ستودنی مشغولند می پردازد.
برنامه «مثبت سلامت» هر روز به صورت زنده در هفت نوبت از شبکه سلامت روانه آنتن میشود.
برنامه «هاشور» با رویکردی طنز به نقد مسائل اجتماعی میپردازد.
سکانس های جنگی سریال «جشن سربرون» در شهریار تصویربرداری می شود.
با پایان مجموعه نمایشی «هفت سنگ»، سریال خاطره انگیز «کوچه اقاقیا» از شبکه نسیم پخش می شود.
برگزاری مسابقات قرآن به شیوه تلویزیونی، سبک جدیدی در اجرای مسابقات رقم زد.
محسن یزدی، مدیر شبکه مستند در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند گفت: تلویزیون خانه مستند است و حضور مستندسازان در سالهای اخیر در تلویزیون خیلی پررنگ شده است.
اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند عصر امروز ۱۸ آذرماه با حضور دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی، دکتر شاه آبادی معاون سیما ، یزدی مدیر شبکه مستند و جمعی از مستند سازان در مرکز همایش های رسانه ملی با رعایت دستور العمل های بهداشتی برگزار شد.
در آستانه هفته پژوهش ، در مراسمی از دو اثر پژوهش کاربردی درحوزه اقتصاد رسانه رونمایی شد.
مدرسه تلویزیونی ایران جدول شماره ۱۷۳ شبکه های آموزش چهار و قرآن و معارف سیما برای روز پنجشنبه ۷ اسفند اعلام شد.
برنامه مدرسه تلویزیونی ایران شبکه آموزش سیما با ویژه برنامه ای به مناسبت بزرگداشت روز پدر روی آنتن میرود .
مالکیت های معنوی و اوضاع تجاری» موضوع امشب برنامه زاویه شبکه چهار قسمت چهارم از فصل شانزدهم برنامه «زاویه»، با اجرای دکتر عطاالله بیگدلی مجری امشب، چهارشنبه 6 اسفندماه ساعت 23 به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.
برنامه «رواق» در شب میلاد مظهرالعجائب ، مولود کعبه، امیرالمؤمنین(ع) میزبان دکتر محمدرضا رمزی اوحدی است.
برنامه «روز خوش»، پنجشنبه 7 اسفندماه در صبحگاه ولادت امام علی (ع) میزبان جمعی از هنرمندان می باشد .
مجید مشیری، گروه موسیقی مستان، محسن میرزازاده، عبدالرسول کارگشا، مهدی عرفان، نیما ریاضی و گروه هنری کرمانجی، چهارشنبه 6 اسفند ماه، میهمان «جمع ایرانی» هستند .
مریم شیرازی، دکتر اردا کیانی و مهدی سقط فروش، چهارشنبه 6 اسفندماه در «خانه مهر» همراه بینندگان هستند .
تهیهکننده سریال «جشن سربرون» از رسیدن این مجموعه تلویزیونی به پاییز ۱۴۰۰ خبر داد و گفت این روزها در تلاشیم کارمان در امامزاده داود تمام شود.
برنامه تلویزیونی «قرنطینه» پنجشنبه ساعت ۱۷ به مناسبت روز پدر میزبان نیما کرمی مجری تلویزیون میشود.
همزمان با اضافه شدن حمیدرضا آذرنگ به سریال «مستوران»، از اولین عکس این سریال رونمایی شد.
برنامه «دست در دست» به مناسبت میلاد امیرالمومنین حضرت علی (ع) و گرامیداشت روز پدر صبح پنجشنبه 7 اسفند در قالب یک ویژهبرنامه 90 دقیقهای میزبان مهمانان مختلفی از جمله بازیگر طنزپرداز کشورمان نادر سلیمانی خواهد بود.
ویژه برنامه زنده «به عشق مولا» امشب و در شب میلاد امام علی (ع) از شبکه افق پخش می شود.
کریستوفر مکدونالد، دبیر جشنواره مستند هاتداکس گفتوگویی اختصاصی با «نردبان» شبکه مستند کرده است.
دومین قسمت از سری جدید برنامه «تهرانگرد» با اجرای ساسانه گلستانه، پنجشنه ۷ اسفند، ساعت ۲۰ روی آنتن می رود.
برنامه شاد، مفرح و پرمخاطب «نوروز در راه است» با محوریت تجلیل از شهروندان خدوم تهرانی، برای دومین سال متوالی از شبکه پنج سیما پخش میشود. این برنامه قرار است از شانزدهم تا بیست و پنجم اسفند 1399 هر شب ساعت 21:30 با اجرای مسعود روشن پژوه روی آنتن می رود.